Over mij

Mijn verhaal

Hi! Ik ben Sanne en ik help je graag om meer balans en ontspanning in je leven te creëren! 

Uit eigen ervaring weet ik wat het is om vol met spanning te zitten en uit balans te zijn. Door trauma en verlies worstelde ik al jong met depressies, angsten en onzekerheden. Ik dacht dat deze gevoelens ‘normaal’ waren en dat iedereen ze had, daarom hield ik het te lang voor mezelf en liep ik er te lang alleen mee door. Ik schaamde me erg voor mijn depressieve gevoelens en dacht dat dit mijn eigen schuld was. Een eenzaam proces. 

Toen ik uiteindelijk op een dieptepunt kwam, en het leven niet meer zag zitten, kon ik niet anders dan hulp zoeken. Ik realiseerde me dat ik het niet meer alleen kon oplossen. Ik vond het doodeng om voor het eerst open te zijn over wat ik voelde, maar deed het toch. Ik deelde in vertrouwde kring wat er in mij omging en hoe ik me voelde. Dat voelde heel kwetsbaar, maar tegelijk ook heel krachtig.

Doordat ik open was over hoe ik me voelde, konden mensen voor het eerst met me meedenken en me steunen. Ik begon te voelen dat er kracht schuilde in deze openheid.

Na jaren van allerlei mentale klachten, therapie, behandeling, yoga, meditatie, verdieping in de Ayurveda en antroposofie en zelfonderzoek leerde ik om goed voor mezelf te zorgen en een gebalanceerd leven te leiden. Zelfzorg en zelfkennis werd mijn kracht en ik leerde om mentaal gezond en bewust te leven. 

Ik voelde dat deze kennis waardevol was en dit wilde ik doorgeven aan anderen. Dit was de start van mijn podcast ‘de kracht van openheid’ en het werken als ervaringsdeskundige binnen de GGZ. Wie had gedacht dat juist ik, die altijd alles binnen hield en niet had geleerd om over dingen te praten ‘openheid’ als kwaliteit zou gaan inzetten om anderen te helpen? 

Toen ik zwanger raakte van onze zoon Flip ontstond mijn passie voor het begeleiden van vrouwen tijdens de zwangerschap, kraamtijd en in het moederschap. Ik genoot van het zwanger zijn, had een prachtige thuisbevalling in bad en een fijne kraamtijd. Ik genoot (en geniet) van het moederschap en ik realiseerde me dat zelfzorg mijn kracht was geworden. Het was voor mij vanzelfsprekend geworden om goed voor mezelf te zorgen maar ik zag dat dit voor veel andere moeders en vrouwen niet zo was. Hier wilde ik iets mee doen! Ik besloot me meer te gaan richten op zwangere vrouwen en moeders en ging me verdiepen in deze doelgroep.

Inmiddels werk ik alweer ruim vier jaar als ervaringsdeskundige in de GGZ, heb ik mijn eigen massagepraktijk en geef ik op aanvraag yoga- en meditatieretraites. Daarnaast ben ik altijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en volg ik momenteel een Raja Yoga docenten opleiding bij Samyama Yoga in Naarden.

Ik kijk er naar uit je te mogen ontvangen in mijn massagepraktijk of op een van mijn retraites! Heb je vragen, neem dan vooral contact op!

CV

Werkervaring

2020 – heden                

Eigenaar ‘De kracht van openheid’

Podcast, massages en yogaretraites


2023 – heden               

Ervaringsdeskundige (kliniek gesloten)

GGZ inGeest Haarlem


2020 – 2023                  

Ervaringsdeskundige/coördinator/trainer/yogadocent

GGZ NHN, Herstelacademies Hoorn en Alkmaar


2016 – 2020                   

Floormanager

Toneel- en filmschuur Haarlem


2015 – 2016                    

Officemanager en productieleider

Global Dance Centre, danstheater LOS         

 

Opleiding(en)

 • Raja Yoga Docentenopleiding, Samyama Yoga Naarden (gecertificeerd door IYF Internationale Yoga Federatie)
 • HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener + ervaringsdeskundigheid, LOI Utrecht
 • HBO Productie Podiumkunsten, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
 • HBO Docent Dans, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
 • VWO, Zuyderzee College Emmeloord

Trainingen en cursussen

 • Zwangerschapsmassage Esoterra
 • Yoga Nidra Docententraining Annemiek Latour
 • Ayurvedische massage Marmamama
 • WRAP facilitator (Wellness Recovery Action Plan) GGZ NHN
 • Deeplistening GGZ NHN
 • MVG-training (motiverende gespreksvoering) GGZ NHN
 • PITSTOP-training (suicidepreventietraining) GGZ NHN

Retraites

 • Vipassana (10-daagse stilte)

‘What the world needs most is openness: open hearts, open doors, open eyes, open minds, open ears, open souls.’ – Robert Muller