Massages

Massagepraktijk voor vrouwen, zwangeren en (new born)_ moeders

Breng lichaam en geest in balans door middel van een lichaamsmassage met warme olie. Door aanraking, warme olie en ritmische bewegingen kom je weer in je lichaam en kun je via het lichaam spanningen en stress loslaten. 

Ik werk vanuit een holistische visie waarin de Ayurvedische massage de basis vormt. Bij alle massages wordt gebruik gemaakt van natuurlijke sesamolie in combinatie met etherische olie, Ayurvedische kruidenolie van Holisan of biodynamische olie van Weleda.

Gelijk een afspraak maken voor een massage?

Bel, mail of app:

06-44720096

info@dekrachtvanopenheid.nl

Ayurvedische massage

 De Ayurvedische massage, ook wel Abhyanga genoemd, is een traditionele en reinigende massage naar eeuwenoude Indiase traditie. De massage wordt alleen van vrouw op vrouw overgebracht en kenmerkt zich door het gieten van warme olie. Bij deze volledige lichaamsmassage wordt ook het gezicht en hoofdhuid meegenomen. De Ayurvedische massage is een zachte massage met zeer ontspannende werking.
 
De olie en massage wordt afgestemd op jouw gesteldheid. Vanuit de Ayurveda noem je dit dosha’s. De massage is erop gericht de dosha’s weer in balans te brengen en disbalans in het lichaam op te lossen. Dit word gedaan door middel van het aanpassen van het tempo en de druk van de massage en door het cirkelen rondom chakra’s en drukpunten, strijkingen die de energiebanen in het lichaam activeren en de op jouw afgestelde olie die tot diep in de weefsels doordringt en het lichaam van binnenuit voedt. 

De massage is geschikt voor alle vrouwen, zwangeren en (new born) moeders die op zoek zijn naar ontspanning en meer balans. Maar in het speciaal voor vrouwen met veel stress en spanning, burn-out klachten, mentale klachten, concentratieproblemen, slaapproblemen, overmatig piekeren, hormonale klachten, zwangerschapsklachten en als post-partummassage. 

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke biologische sesamolie in combinatie met taila (Indiase kruidenolie) van Holisan (eco) of Lakshmi (eco) afgestemd op jouw constitutie en klachten.

Duur: 90 min. – €90,- (incl. gezicht en hoofd)/ 85 min. – €80,- (excl. gezicht en hoofd)

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven en je lichaam is hard aan het werk om een nieuw mensje te maken. Dat vraagt veel energie en daarom verdienen jij en je kindje tijdens deze periode extra aandacht en verzorging. Regelmatig een massage nemen tijdens je zwangerschap zorgt voor rust, ontspanning en balans. Daarnaast is een massage een mooie manier om je in alle rust te verbinden met je kindje.

Ook als je zwangerschap niet loopt zoals je zou willen en je klachten of spanning ervaart, kan een massage een manier zijn om toch een moment van ontspanning te ervaren. De kans op een soepeler verloop van zwangerschap, bevalling en kraamtijd is groter als je regelmatig ontspant. Een zwangerschapsmassage werkt ontspannend, vermindert stress, versterkt het immuunsysteem en bevordert de nachtrust.  

De Ayurveda leert ons veel over het hele proces van conceptie, zwangerschap, bevallen en post-partumzorg. Massage is in India een groot onderdeel van de dagelijkse gezondheid en tijdens de zwangerschap wordt hier nog eens extra aandacht aan besteed. Gelukkig hoef je niet meer naar India voor deze massage, maar kun je hem gewoon in Haarlem krijgen.

De zwangerschapsmassage is een zachte en warme massage met veel olie en extra aandacht voor de lichaamsdelen die het wat zwaarder te verduren hebben (benen, voeten, rug).  Daarnaast geef ik extra aandacht aan de buik en je kindje en probeer ik er – met toestemming van jou – altijd even contact mee te maken.

De massage is geschikt voor alle zwangeren die op zoek zijn naar ontspanning en meer balans. Maar in het speciaal voor vrouwen met zwangerschapsklachten en mentale klachten rondom zwangerschap en bevallen.

In de massagepraktijk is een zwangerschapstafel met uitsparing voor de zwangere buik en eventueel gevoelige borsten. Zo kan je heerlijk op je buik liggen en hoef je het gewicht van je buik even niet te dragen. Mocht je niet prettig op je rug kunnen liggen, dan geef ik ook zwangerschapsmassage in zijligging. 

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke biologische sesamolie en biodynamische zwangerschapsolie van Weleda.

Je kan hier gratis parkeren voor de deur, en hoeft dus niet ver te lopen. Mocht je vanwege zwangerschapsklachten niet in staat zijn om naar mij te komen, dan kom ik op aanvraag ook aan huis in regio Haarlem. Hiervoor vraag ik een kleine toeslag.

Tip: geef deze massage via een cadeaubon of rittenkaart aan je partner, goede vriendin of tijdens een babyshower. Via mail of post ontvang je een gepersonaliseerde bon.

Als je kiest voor een 5 rittenkaart krijg je een heerlijke biodynamische zwangerschapsolie van Weleda cadeau.

Duur: 60 min. – €70,- / toeslag aan huis – €15,- / 5-rittenkaart €295,-

Gelijk een afspraak maken voor een Zwangerschaps massage?

Bel, mail of app:

06-44720096

info@dekrachtvanopenheid.nl

Ontspanningsmassage

Deze holistische ontspanningsmassage brengt een diepe ontspanning voor lichaam en geest. Het hele lichaam wordt gemasseerd zodat je lichaam na de massage weer als een geheel voelt. Een fijne ontspanning om weer goed in je lijf te komen en onnodige spanning en stress los via het lichaam los te laten. De behandeling begint bij de rug en de achterkant van de benen. Vervolgens de voorkant van de benen en voeten. Ter afsluiting massage van de armen, handen, nek, schouders en gezicht.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke biologische sesamolie en etherische lavendelolie.

Duur: 90 min. – €80,- / 60 min. – €60,- 

post-partummassage/
kraammassage

Je kindje is er! Je hebt je kindje 9 maanden gedragen en daarna de bevallingsmarathon overleefd. Je hebt een transitie ondergaan; van vrouw naar moeder. Een van de grootste veranderingen in je leven. Deze post-partum/kraammassage is een noodzakelijk verwenmoment voor jezelf na de zware arbeid van zwangerschap en bevalling (en zeker geen overbodige luxe). Gun jezelf een welverdiende massage om bij te komen na je bevalling, weer contact te maken met je eigen lichaam zodat je daarna heerlijk kan bijslapen.

Vanuit de Ayurveda spreekt men over de ‘eerste 40 dagen’. De eerste veertig dagen na de geboorte van een kind zouden een essentiele en bijzondere periode van rust en herstel moeten zijn voor de jonge moeder. Om te voorkomen dat je na je bevalling teveel uit balans raakt, en het herstelproces te stimuleren begin men vrijwel direct na de geboorte met oliebehandelingen bij zowel moeder als kind. In India krijgen kraamvrouwen zelfs 30 dagen lang na de bevalling elke dag een Abhyanga massage! Tal van culturen kennen een periode van ‘cocoonen’ na de bevalling. In de Chinese traditie heet deze tijd Zuo Yuezi, waarin een vrouw in bed blijft en volledig verzorgt wordt door andere vrouwen en moeders. Zo kan de nieuwe moeder zich volledig richten op haar eigen herstel en de binding met haar baby. 

Deze behandeling richt zich specifiek op het herstel en de ontspanning tijdens de postpartum periode. Het lichaam wordt zacht en liefdevol gemasseerd met veel warme olie. Vanuit de Ayurveda is het belangrijk het lichaam goed warm te houden tijdens de kraamtijd en door de bevalling sta je ‘open’. Door de warme turfolie van rozen die een samentrekkende en afsluitende werking heeft, sluit het lichaam zich weer en trekt de warmte goed in het lichaam. Hierdoor kan het lichaam de warmte beter vasthouden, wat het herstel weer bevorderd.

Een teveel aan afvalstoffen en adrenaline worden afgevoerd en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Tevens wordt je energie, waarvan je zoveel hebt gebruikt en weggegeven weer in balans gebracht. Tijdens deze behandeling mag je even los laten en tot rust komen. Het is een echt verwenmoment voor jezelf. 

De massage vindt plaats in de veilige thuisomgeving. Hier krijgt de moeder op unieke en zeer persoonlijke wijze alle aandacht. Ik creër een rustgevende sfeer in de huiskamer of slaapkamer zodat jij als moeder helemaal tot rust kan komen en kan genieten van de behandeling.

Tijdens een kraammassage kom ik bij je thuis met uitklapbare massagetafel. Of als je bed nog op klossen staat kan de massage ook in zijligging op bed. Het is fijn als er iemand is die voor je kindje kan zorgen tijdens de massage zodat je ook echt even kan genieten van de rust. Mocht dit niet lukken, dan is dit geen probleem. Je kindje kan bij je liggen, of ik kan je kindje in de draagdoek nemen tijdens de massage zodat we een rustige baby en ontspannen mama hebben. Soms vind een mama het juist fijn om de massage niet thuis te ontvangen, maar bij mij in de praktijk. Dat kan natuurlijk ook!

Tip: zet je kraammassage op je geboortelijstje zodat je aan familie en vrienden kan laten weten dat je heel blij wordt van een cadeaubon!

Ik masseer aan huis in regio Haarlem (Heemstede, Bloemendaal, Spaarndam, Spaarnwoude, Santpoort, Driehuis, Cruqius, Zandvoort, Halfweg, Vijfhuizen en Velzen). Mail, bel of app me om te overleggen als je ergens anders woont.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van biodynamische rozen turfolie van Wikkelfee. 

Duur: behandeling 90 min.  – aanwezig 120 min.- €110,- 

Gelijk een afspraak maken voor een kraammassage?

Bel, mail of app:

06-44720096

info@dekrachtvanopenheid.nl

Cursus Babymassage

Aanraking is essentieel voor een mens, maar zeker voor pasgeboren baby’s is dit heel belangrijk. Door met rust en aandacht je kindje te masseren ontstaat er verbinding en dit bevordert een gezonde hechting tussen moeder en kind. Je pasgeboren baby liefdevol masseren vermindert buikkrampjes, bevordert de ontwikkeling, verbetert het slaapgedrag en verhoogt de weerstand van jouw baby. Wil je graag leren hoe je jouw pasgeboren baby kan masseren? Dat kan aan huis in groepsverband of privé. In een les van een uur leer ik je de basis van een heerlijke ontspannende babymassage en leer ik je een aantal drukpunten voor meer rust en minder darmkrampjes. 

Tip: ook leuk als kraamcadeau of tegoedbon. Ook kun je de cursus op je geboortelijstje zetten zodat je vrienden en familie weten dat je dit graag wil doen!

Ik geef de cursus aan huis in regio Haarlem (Heemstede, Bloemendaal, Spaarndam, Spaarnwoude, Santpoort, Driehuis, Cruqius, Zandvoort, Halfweg, Vijfhuizen en Velzen). Mail, bel of app me om te overleggen als je ergens anders woont.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van biodynamische babyolie van Weleda op basis van kamille voor een kalmerende werking.

Bij de cursus krijg je de babybuikjes olie van Weleda cadeau!

Duur: cursus 60 min.  – aanwezig 90 min.

Privecursus – €99,- 

Groepscursus – €185,- (max. 3)

 

Bel of mail me voor meer info en overleg. 

 

Rozen-Turfolie massage

Tijdens deze zachte en rustige massage wordt je ritmisch gemasseerd met heerlijke rozenturfolie. De massage bestaat uit het ritmisch inwrijven van de benen, armen en rug. Daarnaast krijgen binnenkant polsen, de voetzolen en de zonnevlecht extra aandacht. Vervolgens wordt er een oliecompres aangebracht op de hartstreek, een kruik op de buik en wordt je ingewikkeld in een wollen deken. Je rust een half uur om de behandeling en de turfolie zijn werk te laten doen. 

Turfolie wordt ook wel ‘afschermolie’ genoemd. Behalve dat het je afschermt en beschermt, voel je ook je eigen grenzen beter, zowel naar buiten als naar binnen toe. Je krijgt meer rust, zonder teveel verstoring van prikkels en indrukken van buitenaf. Je komt bij je eigen energie en warmte.

Deze massage biedt afscherming en begrenzing bij overgevoeligheid en prikkelbaarheid en deze massage is in het speciaal voor vrouwen, zwangeren en (new born) moeders met hooggevoeligheid, autisme, burn-out en vrouwen die in het algemeen gevoelig zijn voor stress, prikkels en indrukken. Ook bij gevoeligheid voor weerwisselingen of de seizoenen, een algeheel gevoel van kwetsbaarheid of andere pijnen kan deze massage weldadig werken. Tot slot kan deze massage ingezet worden als ondersteuning bij oncologische en palliatieve zorg. 

Over de speciale turfolie: gewonnen turfvezels worden door hoogwaardige olijfolie toegedekt en gedurende 7 dagen aan het licht én aan de ochtend- en avondkrachten van de dag blootgesteld en ritmisch geroerd. Turf bevat oeroude resten van het in hoogveen gemummificeerde wollegras. Een turflaag zorgt ervoor dat buiten, buiten blijft en binnen binnen. En als je de turf verstookt blijkt hoeveel warmte het in zich draagt. 

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van biodynamische turfolie van Wandil op basis van rozen voor een afschermende, kalmerende en harmoniserende werking. Bij voorkeur vindt de behandeling twee keer per week plaats op dezelfde dag en tijd gedurende zes weken.

Duur behandeling: 60 min. – €80,- / Volledige behandeling 12 sessies – €750,- (kan in overleg in termijnen betaald worden)

Gelijk een afspraak maken voor een turfolie massage?

Bel, mail of app:

06-44720096

info@dekrachtvanopenheid.nl

Lavendelolie massage

Deze massage geeft je op koude en drukke dagen kracht, een beschermende omhulling en activeert je innerlijke vitaliteit. Als je behoefte hebt aan diepe rust, warmte en omhulling zodat je krachtig bij jezelf kan blijven, is dit een hele fijne massage! De heerlijk geurende lavendelolie activeert en verheldert de zintuigen, stimuleert de innerlijke beweeglijkheid en warmte en nodigt je uit om in de wereld te stappen en je eigen grenzen opnieuw te verkennen. 

 

Je hele lichaam wordt ritmisch ingewreven met lavendelolie. Deze lavendelolie van hoogwaardige kwaliteit beschermt, verwarmt en bevordert een gezonde slaap. Daarnaast beschermt de olie krachtig tegen invloeden van buitenaf, en helpt het je om bij jezelf te blijven. De olie biedt als het ware een beschermend laagje om je heen. Deze lavendelolie is een weldaad voor je huid en geeft haar nieuwe energie. 

De massage is geschikt voor alle vrouwen, zwangeren en (new born) moeders die op zoek zijn naar meer kracht en innerlijke vitaliteit. Maar in het speciaal voor vrouwen met een druk leven die moeite hebben om hun grenzen te bewaken. 

 Over de speciale lavendelolie: het hoofdingrediënt van deze samenstelling is het moorextract, dat bereid is volgens een uniek ritmisch recept met licht en donker, rust en beweging. Met toevoeging van stimulerende tincturen van heermoes en paardenkastanje trekt dit extract meerdere weken ongestoord. Stilstaande processen in het veen worden weer geactiveerd, er ontstaat warmte en beweging. 

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke Bodyolie Moor Lavendel van Dr. Hauschka. 

Duur behandeling: 60 min. – €80,- / 75 min. – €90,-

Praktische info

Alle olie die ik gebruik bij de massages is op natuurlijke en bio(dynamische) basis.

Je hoeft niks mee te nemen, maar comfortabele kleding waar wat olie op mag komen is aan te raden. 

Het is aan te raden om goed te drinken na de massage en rust in te plannen. Je kunt hier voor de deur gratis parkeren. 

Ayurvedische massage
De eerste keer is er een intake van 10 minuten. 
En daarnaast kan het zijn dat ik je van tevoren een vragenlijst toestuur. 

Houd er rekening mee dat tijdens de Ayurvedische massage de hoofdhuid en het haar wordt meegenomen, dus het is fijn als je daarna tijd hebt om te douchen en niet meteen door hoeft naar een andere afspraak. 
Cadeaubon
Wil je een massage cadeau geven? Denk bijvoorbeeld aan een kraamcadeau, zwangerschapscadeau, cadeau tijdens een babyshower of verjaardag. Een cadeaubon is voor ieder bedrag mogelijk en kan zowel via post als mail opgestuurd worden. Met de post wordt de cadeaubon sfeervol verpakt. 
Rittenkaarten
Kom je regelmatig? Of wil je iemand een wat groter cadeau doen? Met een 5-rittenkaart krijg je €55,- korting, en met een 10-rittenkaart maar liefst €150,-. 

De rittenkaart is per post en in de massagepraktijk verkrijgbaar. Voor meer info en prijzen, neem contact op.
In te huren

Ik ben ook in te huren op andere locaties als masseur. Bijvoorbeeld voor yogaretraites, (bewustzijn)festivals, bedrijven, sauna’s, of wellnessvakanties. Neem contact voor meer info, overleg en de kosten.

Afspraak annuleren?

Annuleer je afspraak minstens 24 uur van te voren, anders worden de kosten in rekening gebracht.